Choď na obsah Choď na menu

48. ročník Pochodu vďaky SNP

article preview

Najväčšie turistické podujatie na Hornej Nitre opäť zažiarilo. Nielen jasným počasím, ale i vysokou návštevnosťou - 2199 registrovaných účastníkov. 

Veľkú radosť pre organizátorov zaistilo i 729 účastníkov, ktorí využili online registráciu. Tá prispela k pohodlnému registrovaniu a platbe štartovného. Na štarte a v cieli tiež k rýchlejšiemu odbaveniu účastníkov a pomohla tiež s aktuálnym prehľadom účastníkov na trati.

 

Krajšie počasie na zimnú turistiku sa už priať nedalo, počas celého dňa svietilo slnko, nefúkal vietor a teplota sa pohybovala na malých mínusových hodnotách. Trasy boli zamrznuté, občas ste mohli nájsť na trasách malé zasnežené plochy.

 

Prví účastníci pochodu vyrazili autobusom z Handlovej tesne po 7.15 h. Tento rok sa zvýšil záujem ľudí o odvoz na turistiku autobusom z nášho mikroregiónu. 

 

Slávnostného kladenia vencov na počesť a pamiatku Slovenského národného povstania a ľuďom, ktorí neváhali obetovať svoje životy, sa v Cigli o 9:30 hod. zúčastnili významní hostia. Do Cigľa prišli predseda Národnej rady Slovenskej republiky, Peter Pellegrini a poslanci NR SR, Minister pôdohospodárstva Slovenskej republiky, Richard Takáč, predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja, Jaroslav Baška a ďalší predstavitelia štátnej a verejnej správy.

Prítomným sa prihovoril predseda NR SR, minister a tiež starosta obce Cigeľ, Eduard Krausko. Za mesto Handlová veniec položil zástupca primátorky mesta, Radoslav Iždinský a vedúca kancelárie primátorky mesta Jana Paulínyová.

Slávnostnú atmosféru dotvorila vojenská hudba a zástupcovia Ozbrojených síl SR. V Cigli ste mohli navštíviť izbu revolučných tradícii a dozvedieť sa viac o obci a jej historických míľnikoch.

 

Celkovo sa na pochode organizačne podieľalo 100 ľudí z mesta Handlová, obce Cigeľ, partneri, sponzori a Klubu slovenských turistov regiónu Prievidza.

Špeciálne poďakovanie patrí generálnemu partnerovi Pochodu vďaky SNP, spoločnosti LOWA PRODUCTION, s. r. o.

Ďakujeme: A-gips, s. r. o, AGRODAN, s. r. o, APEX GAMING SK, s. r. o., BOZPO, s. r. o., CIB, a. s., COOP JEDNOTA Prievidza, CVČ Handlová, DaMP Handlová, DOBROTA a. s., Eko drogéria, ERKO REKLAMA, GeWIS – Slovakia s. r. o., HATER-HANDLOVÁ spol. s r. o., Heiniken Slovensko, a. s., Igor Dudáš – AUTO EDEN, Juraj Svitok – Autodieľňa Svitok, KIRSTE, s. r. o., KMET Handlová, a. s., Ladislav Hanus EXPRES, Ľudová pekáreň, s. r. o, Mestský bytový podnik Handlová s. r. o., Orodian s. r. o (Silné magnety), Outdoor Slovakia s.r.o, PEPAMONT s. r. o, PIZZA PAPUČKA Handlová, POĽNO VTÁČNIK a. s., SAD Prievidza, a. s., Svitok Now s. r. o., SYMAX, s. r. o., Štefan Matejovič, Tomáš Ďurta – ViVe nábytok, W+W+W, s.r.o.(Lekáreň pri nemocnici). 


Na trase z Cigľa do Handlovej bol nastarším účastníkom turista s rokom narodenia 1945, najmladším bol účasník narodený v roku 2021 a rýchlostný rekord bol na trase P2 z Cigľa do Handlovej zdolaný o 10.10 h. Vyskytlo sa niekoľko úrazov, pričom turisti boli ošetrený prítomnou zdravotnou službou. Tú zabezpečoval v Handlovej Slovenský červený kríž a zdravotná služba bola po celý čas k dispozícii aj v Cigli. Každý účastník obdržal za registračný poplatok pamätný odznak, pamätný list a chutný guláš.


 Článok od KST Žarnov Oslany

clanok-od-kst-zarnov-oslany.jpg

Fotky od KST Žarnov Oslany (výstup na Biele skaly cez Jančekovu skalu)

Náhľad fotografií zo zložky XLVIII. Pochod vďaky SNP

 

Facebook

Archív

Kalendár
<< apríl >>
<< 2024 >>
Po Ut St Št Pia So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Štatistiky

Online: 1
Celkom: 18455
Mesiac: 1572
Deň: 31