Choď na obsah Choď na menu

Pochod vďaky SNP

Pochod vďaky SNP - 20. január 2024 a prvý krát možosť registrácie online

 

Registrácia možná na štarte aj online

Prvou novinkou je online registrácia cez portál Invition, kde bola od 20. decembra 2023 spustená online registrácia. Umožňuje Vám to registrovať sa z pohodlia domova a vyhnúť sa tak státí v rade účastníkov. Taktiež organizačný tím bude mať menej práce s registráciou a následnou odregistráciou.

Je potrebné zadať Vaše iniciály, zvoliť si trasu a zaplatiť štartovné (platba kartou, prevodom). Po registrácii obdržíte Na email obdržíte QR kód s ktorým sa preukážete na mieste štartu i v cieli. Vstupenku je možné ukázať v mobilnom telefóne na štarte a v cieli, avšak vzhľadom na to, že sa podujatie koná v zimnom období, organizátori odporúčajú, aby si turisti vytlačili vstupenku doma a zobrali si ju so sebou.

Deti nie je možné registrovať samostatne, je však automaticky registrované k dospelej osobe.

 

Osobná registrácia účastníkov trasy začína v Cigli a v Handlovej o 7:00 v domoch kultúry. Prihlásiť sa možno v deň konania podujatia priamo na prezentácií v Cigli do 9.30 h a v Handlovej do 8:15. V nezmenenom účastníckom poplatku, dospelí 5 €, deti do 15 rokov 3 € pre oba druhy registrácie je zahrnuté občerstvenie, odznak, účastnícky list a doprava mimoriadnym spojom. Slávnostné otvorenie sa uskutoční pri Pamätníku padlých v Cigli o 9:30 za účastí hostí. 

 

Máme generálneho partnera

Druhou, no nemenej významnou novinkou je, že podujatie má generálneho partnera, ktorým je spoločnosť  LOWA PRODUCTIONs. r. o., producent turistickej a bežeckej obuvi najvyššej kvality.

Plánované sú tiež lyžiarske trasy z Cigľa, ktoré budú zjazdné v závislosti od poveternostných podmienok v januári.

Pre priaznivcov prírody a turistiky všetkých vekových kategórií organizátori pripravili na rok 2024 štyri pešie trasy v dĺžke od 3 do 15 kilometrov a plánujú dve lyžiarske trasy, ktoré boli po ostatné roky pre nedostatok snehu problematické. Z Cigľa sú pripravené tri trasy v dĺžkach 15, 10 a 6 km. Na handlovskej strane je pripravená jedna trasa P3 vhodná pre nenáročných turistov v dĺžke 3 km so začiatkom v pizzerii Papučka cez Jednu studničku a späť. Registrácia je od 10.00 h v pizzerii Papučka.

 

Propozície

pochod-vdaky_snp.jpg


lyziarske-a-pesia-trasy.jpg

 

Dôležité organizačné informácie pre účastníkov

Organizátori sa tešia na všetkých účastníkov, žiadajú, aby si každý doniesol preukaz poistenca, prispôsobil oblečenie a obuv aktuálnemu počasiu a dávajú do pozornosti, že pochodu sa každý zúčastňuje na vlastné riziko. Účasť so psami je povolená len keď má pes košík a je na vôdzke. Na trasách je zabezpečená zdravotnícka služba, účastníci by mali prísť do svojich cieľov do 17.00 h a je veľmi potrebné z dôvodu ich bezpečnosti, aby sa odregistrovali.

 


 

Prvý organizačný štáb 48. ročníka sa konal koncom októbra 2023. Za obec Cigeľ organizáciu riadi starosta obce Eduard Krausko, ktorý zdieľa nadšenie svojich predchodcov a spolupracovníkov. Za mesto Handlová ostáva podpredsedníčkou organizačného výboru primátorka mesta, Silvia Grúberová. Športového riaditeľa Matúša Chovana za obec Cigeľ dopĺňa za mesto Handlová športový riaditeľ a zástupca primátorky mesta Radoslav Iždinský. Hlavný organizačný výbor podujatia má viacero rokov do 30 členov, pomáhajú desiatky vzácnych ľudí a desiatky sponzorov.

História Pochodu vďaky SNP začala v roku 1976, kedy sa niekoľko nadšencov rozhodlo organizovať pochod na počesť tragickej udalosti z 13. januára 1945, kedy bola obec Cigeľ prepadnutá nemeckými trestnými jednotkami za pomoc partizánom. Prvého ročníka sa akcie zúčastnilo spolu 39 účastníkov, piaty Pochod vďaky v roku 1980 už absolvovalo 186 účastníkov, 25. ročníka sa zúčastnilo 1383 turistov, až napokon 45. ročník navštívilo takmer 2800 turistov. V roku 2022 je štatistika 1939 registrovaných účastníkov.

Podujatie organizuje obec Cigeľ v spolupráci s mestom Handlová, Združením miest a obcí hornej Nitry, Slovenským zväzom protifašistických bojovníkov, Trenčianskym samosprávnym krajom a Klubom slovenských turistov regiónu Prievidza. 

 

Generálny partner Pochodu vďaky SNP 2024 LOWA PRODUCTION s. r. o. a finančne podporujú podujatie tiež mesto Handlová, obec Cigeľ, Trenčiansky samosprávny kraj a Združenie miest a obcí hornej Nitry. 

 

Fotografie nájdete v sekcii Galéria podujatí. 

 

Facebook

Archív

Kalendár
<< apríl >>
<< 2024 >>
Po Ut St Št Pia So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Štatistiky

Online: 2
Celkom: 18456
Mesiac: 1573
Deň: 32